Ribolov 
 

Dunav i Dunavsko jezero mestimično široko i preko 2 km obuhvataju 5500 ha površine Nacionalnog parka Đerdap. To veliko vodeno prostranstvo sa svojim tajnovitim virovima i moćnim brzacima utočište je jednom posebnom svetu, populaciji najraznovrsnijih vrsta riba.

Koliku je važnost riba kao živo biće imala za ovo područje najbolje govori podatak da ju je još pre 8.000 godina "Čovek sa Lepenskog Vira" proglasio svojim božanstvom.

Prelepa Đerdapska klisura sa svim svojim tajnama pruža velike mogućnosti i najprobirljivijim ljubiteljima kako privrednog tako i sportskog ribolova. Pastrmka, kečiga, smuđ, som, šaran, štuka, deverika i dr. veliki su izazov za sportske ribolovce da u vrtlozima Đerdapske klisure iskažu svoje umeće. Uz odgovarajuće dnevne, nedeljne ili sezonske ribolovne dozvole, ribu je moguće loviti sa obale ili sa čamca uz nesebičnu pomoć lokalnih alasa.

Pored ribolovnog turizma na Dunavu omogućava se i ribolov na vlastitim ribnjacima (206 ha) kao i na lovnom području Ključ. Trgovina ribom, ribljim prerađevinama, morskom ribom i začinima, kavijarom, pružaju velike mogućnosti poslovne saradnje.

 

 
Početna strana   Vesti   Tekija   Bućka   Som   Ribolov   Foto-galerija   Kontakt